Restaurant Zvon

Gehe zu: Inhalt | Side-Boxen und Untermenüs | Hauptmenü | Fußzeile

Suroviny s původem

Nedílnou součástí farmářské kuchyně jsou bylinky, ovoce a zelenina, které nám dodává několik regionálních pěstitelů hospodařících tradičním způsobem bez použití chemie. V táborské Biozahradě manželů Krejčích pro Vás ve sklenících i na záhonech rostou kromě zeleniny a bylinek také staré ovocné odrůdy. V drsnějších podmínkách šumavských Mlynářovic své políčko ručně obdělává Aleš Hrňa, jemuždostatek přírodního hnojiva více než bohatě zajišťuje vlastní kompost a chov certifikovaných ovcí a koz. V obci Vidov se na třech hektarech rozkládá zahrada rodiny Šedivých, která hospodaření vnímá také jako způsob péče o krajinu.Na polích, jež“jézéďáci” dlouhá léta orali odshora dolů, obnovila rodina Šedivých starou cestu, vytvořila mez a osázela ji stromy. Na podmáčených částech plánuje vytvořit biotopy (jezírka). Především brambory a pohanku nám dodává farma Bemagro z Malont, s níž spolupracuje farmářka Martina Filipová, která kromě toho hospodaří na vlastním poli v zaniklé vesnici Hodonice.


Side-Boxen und Untermenüs [Oben]


UŠETŘETE ZDE SE CITI PLATEBNÍ KARTOU